ТЕХНИКУМ ТАУРУНУМ

Форум студената ВИШСС Техникум Таурунум
Данас је 17 Јул 2019, 22:05

Сва времена су у UTC + 1 сат
Пошаљи нову тему Одговори на тему  [ 13 порука ]  Иди на страницу 1, 2  Следећа
Аутору Порука
 Наслов поруке: Stipendije i konkursi
ПорукаПослато: 26 Јан 2011, 03:57 
Није на вези
Бруцош на форуму

Придружен: 22 Јан 2010, 14:43
Поруке: 41
Ваш статус у Школи:: Студент II године
POLITECNICO DI MILANO

Nivo studija:
diplomske (master)
Zemlja studiranja:
Italija
Jezik:
Engleski, Italijanski
Rok za konkurisanje:
12-03-2011
e-mail:
ivan.mangov@gmail.com
Website:
http://www.polimi.it

------------------------------------------------------------------------------

Opis stipendije:

Italijanski univerzitet POLITECNICO DI MILANO dodeljuje 100 stipendija za "Master of science" studije i 150 studenata oslobadja plaćanja školarine na "Master of science" programima!
Stipendije i oslobadjanje od školarine je namenjeno isključivo za studente koji dolaze iz zemalja van evropske unije. Broj studenata koji će biti stipendisani zavisi od master kursa za koji se kandidati prijavljuju, u proseku polovini studenata upisanih na master program biće ili dodeljena stipendija ili će biti oslobodjeni plaćanja školarine.
Ivan Mangov je predstavnik Politecnico di Milano za Srbiju, za sve informacije u vezi upisa i stipendija možete pisati na ivan.mangov@gmail.com
Studenti koji dobiju stipendiju ne plaćaju školarinu i imaju obezbedjen smeštaj u studentskim kampusima u Milanu tokom studija.
Studenti koji budu bili oslobodjeni od plaćanja školarine (3300€ godišnje) u obavezi su da plate administrativne takse prilikom upisa godine (150€ godišnje).
Prijave svih studenata koji konkurišu za upis na neki od master kurseva automatski se razmatraju i za dodelu stipendije. Odluku o prijemu kandidata kao i odluku o dodeli stipendije ili oslobadjanju od plaćanja školarine, donosi komisija sačinjena od profesora sa otseka za koji kandidati apliciraju.

Prilikom ocenjivanja dosijea kandidata komisija će obraćati posebnu pažnju na:

Prosek u dosadašnjem studiranju
CV
Motivaciono pismo
Preporuke profesora

Studije počinju u oktobru a rok za slanje prijava je 12 mart. Uz to postoji i mogućnost upisa na martovski semestar, za koji je rok za slanje prijava otvoren od polovine avgusta do kraja septembra. Za studente koji se upisuju na martovski semestar nisu predviđene stipendije.
Pravo upisa na master studije, kao i pravo na stipendiju, imaju svi studenti koji poseduju bachelor ili master diplomu sa prethodno završenih studija, ili uverenje sa fakulteta da će diplomu steći pre odlaska na studije u Milano.
Primljeni kandidati kojima ne bude odobrena stipendija niti budu oslobodjeni od plaćanja školarine, mogu se upisati na master uz plaćanje školarine u iznosu od 3300€ godišnje.
U okviru "Master of science" programa na Politecnico di Milano univerzitetu postoje 32 master kursa.
Politecnico di Milano se nalazi medju 20 vodećih univerziteta u Evropi. Sa oko 40.000 upisanih studenata i preko 1000 profesora, najveći je Italijanski univerzitet za veliki broj tehničkih i prirodnih nauka, arhitekturu i design.
Uz pomenute stipendije Politecnico di Milano stipendira studente sa visokim prosekom (preko 8,5) za uključivanje u ASP program interdisciplinarnih kurseva.
Alta Scuola Politecnica (ASP) je elitna fakultetska ustanova za mlade talente koja nudi najboljim studentima priliku da razviju svoje interdisciplinarne sposobnosti kroz seriju inovativnih studijskih projekata ostvarenih u uskoj saradnji sa uticajnim pretstavnicima iz sveta biznisa i vladinih institucija.

Osnivači ASP su Politecnico di Milano i Politecnico di Torino, a nastavu mogu da pohadjaju isključivo studenti upisani na neki od kurseva specijalističkih studija ovih fakulteta (Master of Science). 150 izabranih studenata imaće priliku da učestvuju u ASP programu koji se odvija paralelno sa kursevima specijalističkih studija. Na kraju studija oni dobijaju diplomu ASP kao i diplome oba fakulteta.
Studenti upisani na ASP oslobodjeni su plaćanja školarine za specijalističke studije na Politecnico di Milano, a uz to im je obezbedjen i besplatan smeštaj u Milanu toku studija, kao i finansijska sretstva za razvoj projekata. (za 2010/11 finansijska sredstva iznose oko 2000€ po studentu).
ASP Website: http://www.asp-poli.it

http://znanje.infostud.com/stipendije/P ... dente/2736


Врх
 Профил  
 
 Наслов поруке: Re: Stipendije i konkursi
ПорукаПослато: 27 Јан 2011, 12:20 
Није на вези
Бруцош на форуму

Придружен: 22 Јан 2010, 14:43
Поруке: 41
Ваш статус у Школи:: Студент II године
Četvrti konkurs za nove članove Kluba 27 Erste Banke


Talenat, uspešnost i kreativnost nagrađuju se i ove godine. Konkurs je otvoren od 25. decembra do 25. februara. Fond za nagrade iznosi 1,2 miliona dinara.

Erste Bank a.d. Novi Sad, po četvrti put za redom, raspisuje konkurs za nove članove Kluba 27, sa ciljem da promoviše i nagradi aktivne, talentovane i kreativne mlade ljude. Svi oni koji imaju od 16 do 27 godina, postižu izuzetne rezultate u oblastima kojima se bave, podstiču uključivanje drugih u te oblasti i šire pozitivan uticaj, imaće priliku da dobiju javno priznanje i nagradu u jednoj od tri oblasti:

umetnost
društvene i humanističke nauke
prirodne nauke i tehničko-tehnološka oblast

Svi zainteresovani mogu da se prijave od 25. decembra 2010. do 25. februara 2011. godine, popunjavanjem formulara na Internet portalu http://www.superste.net, koji je Erste Banka pokrenula radi podrške mladim talentovanim ljudima da se okupe, upoznaju i razmenjuju iskustva. Na istoj adresi mogu se pronaći i sve dodatne informacije o konkursu i uslovima koje svaki kandidat treba da ispunjava.

Nakon utvrđivanja ispravnosti pristiglih prijava, stručni žiri će napraviti uži izbor od po deset prijavljenih kandidata iz svake oblasti. Stručni žiri će takođe odabrati po jednog pobednika/pobednicu iz svake od tri kategorije, a Erste Banka će ih nagraditi sa po 200.000 dinara na Omladinskoj kartici.

O dobitnicima ostalih nagrada odlučivaće javnost, glasanjem putem sms-a i portala Superste.net za kandidate koji su ušli u uži izbor. Na osnovu glasova javnosti, po četvoro mladih u svakoj kategoriji će biti nagrađeno sa po 50.000 dinara na Omladinskoj kartici Erste Banke.

Ukupno će biti nagrađeno 15 mladih, a fond za nagrade je 1.200.000 dinara. „Osnovni smisao Kluba 27 jeste promocija mladih ljudi i njihovih uspeha a ne davanje novčanih nagrada. Međutim, finansijska podrška često može biti presudna za njihov dalji rad i napredovanje. Erste Banka, četvrtu godinu za redom, želi da na ovaj način stimuliše njihov razvoj“, izjavila je Andrea Brbaklić, direktorka Sektora komunikacija Erste Banke.

Članovi žirija su: Jelica Protić, profesorka Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu; Snežana Klašnja, pomoćnik ministra za omladinu i sport; Ljubiša Rajić, šef katedre za skandinavistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu; Uroš Đurić, umetnik i portparol projekta; Boško Radojković, direktor Guitar Art festivala; Saša Mirković, direktor spoljnih komunikacija RTV B92; Bojan Brkić, zamenik glavnog urednika i urednik spoljnopolitičke redakcije Radio televizije Srbije i Andrea Brbaklić, direktorka Sektora komunikacija u Erste Banci.

Podršku projektu dalo je i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

http://www.superste.net/sr/klub27/index.html


Врх
 Профил  
 
 Наслов поруке: Re: Stipendije i konkursi
ПорукаПослато: 29 Јан 2011, 01:00 
Није на вези
Бруцош на форуму

Придружен: 22 Јан 2010, 14:43
Поруке: 41
Ваш статус у Школи:: Студент II године
За студенте и средњошколце 466 стипендија

Секретаријат за образовање расписао је конкурс за доделу 466 градских стипендија које ће ове године добити 310 талентованих средњошколаца и студената и 156 средњошколаца и студената са инвалидитетом. Градске стипендије први пут добиће и 23 средњошколца са инвалидитетом. Сви стипендисти студенти месечно ће добијати по 17.000, а средњошколци по 15.000 динара. Они неће моћи истовремено да користе и стипендију по другом основу.

– Први пут ове године градске стипендије добиће и 23 средњошколца са инвалидитетом, јер у београдским средњим школама наставу похађа одређени број ученика са инвалидитетом који улажу велике напоре у савладавању градива, али и неких других препрека, било друштвених било архитектонских, и током школовања постижу добре резултате. Упркос свим тим потешкоћама, многи од њих школовање настављају на факултетима и постају одговорни и стручни млади људи. Телесна оштећења и друге болести у томе их не спречавају – рекла је Драгица Моро, заменица секретара за образовање.

Студенти са инвалидитетом (133 стипендије) који конкуришу морају да имају пребивалиште или боравиште на територији града Београда, да су студенти високошколске установе чији је оснивач Република Србија, а седиште у Београду, да су први пут уписали одређену годину студија или су први пут апсолвенти у школској 2010/2011. години, као и да поседују лекарску документацију о постојању инвалидности, издату од релевантне здравствене државне установе. Да би добили стипендију, средњошколци са инвалидитетом морају бити редовни ученици прве, друге, треће или четврте године.

Талентованим средњошколцима биће додељено 150 стипендија (30 ће добити ученици уметничких, а 120 ученици гимназија и стручних школа), а студентима 160 (90 природно-математичких, 50 друштвених и 20 стипендија уметничких високошколских установа).

– Град већ осму годину помаже талентоване средњошколце и студенте у жељи да их подстакне и мотивише да током свог школовања постигну још боље резултате, а да им ове стипендије то олакшају. Овим средствима могу да набаве оно што им је неопходно, као што је, на пример, литература на страном језику или савременије наставно средство, за које можда неки од њих немају средстава. За годину дана средњошколци ће добити по 180.000, а студенти по 204.000 динара. У данашњим условима ово и нису мала средства. С друге стране, показујемо им да град вреднује и подржава њихов рад, успехе и залагања. Једног дана многи од тих младих људи биће врсни лекари, професори, инжењери, политичари, доктори наука, радници и носиоци будућих промена у нашем друштву – рекла је Драгица Моро.

На конкурсу могу учествовати редовни ученици друге, треће или четврте године, чији је просек оцена најмање 4,75 и који имају пребивалиште на подручју Београда најмање три године од расписивања конкурса. Освојене награде са међународних и домаћих такмичења и олимпијада нису услов, али су од значаја за добијање стипендија јер их комисија посебно бодује.

На конкурсу могу учествовати студенти који се школују на буџету, који су уписали најмање другу годину на некој од високошколских установа чији је оснивач република а седиште у Београду, који имају пребивалиште у Београду најмање три године од дана расписивања конкурса, којима је просечна оцена најмање 9,2, који нису губили ниједну годину, као и да су положили све испите из претходних година.

Са жељом да подржи најбоље међу најбољима, град је још 2004. године почео да реализује Програм подршке талентованим средњошколцима и студентима. Те године градске стипендије, у износу од по 10.000 месечно, добијала су 43 средњошколца и 101 студент. Следеће године стипендије, у износу од по 11.000 месечно добијало је 86 средњошколаца и 167 студената. У 2006. години по 13.500 динара сваког месеца добијало је 90 средњошколаца и 192 студента. У 2007. години градске стипендије, по 15.000 динара, примало је 100 средњошколаца, 110 студената природних и техничких наука и 90 студената друштвених и уметничких факултета и виших школа, а 2008. стипендије је добијало 356 средњошколаца и студената. Градске стипендије у 2009. години примало је 310 талентованих средњошколаца и студената, а прошле године185 средњошколаца и 163 студента.

Програм подршке студентима са инвалидитетом реализује се од 2005. године, када је градску стипендију, у износу од по 11.000 динара месечно, добио 71 студент. У 2006. стипендије у износу од 13.500 динара добијало је 75 студената са инвалидитетом, 2007. године 85 студената добијало по 15.000 динара месечно, а 2008. градске стипендије, у износу од по 15.000 динара месечно, примало је 130 студената. Претпрошле године стипендије је добијало 140 студената са инвалидитетом, а прошле 132.

http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1432262


Врх
 Профил  
 
 Наслов поруке: Re: Stipendije i konkursi
ПорукаПослато: 30 Мар 2011, 09:52 
Није на вези
Бруцош на форуму

Придружен: 22 Јан 2010, 14:43
Поруке: 41
Ваш статус у Школи:: Студент II године
Конкурс за доделу једнократне помоћи за финансирање дела школарине за 1.000 материјално најугроженијих студената

Град Београд објавио је данас конкурс за доделу једнократне помоћи на име финансирања једног дела школарине за наставну 2010/2011. годину за 1.000 социјално-материјално најугроженијих студената Универзитета у Београду, Универзитета уметности у Београду и високих струковних школа са територије града Београда.

–Град и на овај начин жели да помогне материјално најугроженијим студентима како би могли да упишу годину и наставе даље школовање. Једнократна помоћ, на име финансирања једног дела школарине, доделиће се студентима Универзитета у Београду, укупно 625 школарина, за студенте Универзитета уметности укупно 45 школарина, а за студенте високих струковних школа 330 школарина – рекла је Драгица Моро, заменица секретара за образовање.

Више о условима и праву учешћа на конкурсу града Београда за доделу једнократне помоћи заинтересовани могу да погледају у тексту огласа конкурса који је објављен и на сајту Градске управе града Београда на адреси http://www.beograd.rs, у рубрици Градски огласи, конкурси и тендери.

Рок за достављање пријава је 15 дана од дана објављивања конкурса. Образац пријаве за конкурс може се преузети у Секретаријату за образовање, Краљице Марије 1, писарница (шалтер 4 у приземљу) или на сајту Градске управе града Београда на адреси http://www.beograd.rs.

Пријаве на конкурс могу се доставити на адресу: Секретаријат за образовање, писарница, Краљице Марије 1, Београд, са назнаком: „ За доделу једнократне помоћи на име финансирања једног дела школарине у 2010/11. години за 1.000 студената Београдског универзитета, Универзитета уметности и високих струковних школа”. Комисија ће утврдити предлог ранг-листе кандидата у року од 30 дана од истека рока за достављање пријава, а на основу општих услова и критеријума конкурса.

http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1440353


Врх
 Профил  
 
 Наслов поруке: Re: Stipendije i konkursi
ПорукаПослато: 30 Мар 2011, 13:00 
Није на вези
Форумаш од поверења
Корисников грб

Придружен: 19 Јан 2010, 14:26
Поруке: 148
Место: Земун
Ваш статус у Школи:: Студент III године
Зашто си постављао овај линк за доделу стипендија кад ту не спада Техникум Таурунум? Прво прочитај, па ако се тиче и нас на ТТ онда објави !

Слика

_________________
Висока инжењерска школа струковних студија
ТЕХНИКУМ ТАУРУНУМ
http://www.tehnikum.edu.rs


Врх
 Профил  
 
 Наслов поруке: Re: Stipendije i konkursi
ПорукаПослато: 03 Апр 2011, 09:55 
Није на вези
Бруцош на форуму

Придружен: 22 Јан 2010, 14:43
Поруке: 41
Ваш статус у Школи:: Студент II године
Nisam ulazio u detalje konkursa, jer sam iz prilozenog shvatio da se odnosi na sve visoke strukovne skole a ne samo na privilegovane! U svakom slucaju hvala na informaciji. :)
Posebno je pitanje zasto Tehnikum Taurunum nije na spisku!? To je mozda pitanje za upravu skole!


Врх
 Профил  
 
 Наслов поруке: Re: Stipendije i konkursi
ПорукаПослато: 03 Апр 2011, 11:27 
Није на вези
Админ веб странице
Корисников грб

Придружен: 15 Јан 2010, 10:07
Поруке: 26
Ваш статус у Школи:: Запослени у Школи
Цитирај:
Право учешћа на Конкурсу града Београда за доделу једнократне помоћи на име финансирања једног дела школарине за наставну 2010/2011. годину ...

...

3. Уверење о стечених 48-59 ЕСПБ бодова на студијском програму током школске 2009/2010. године на основним студијама;


Ако се сећате штрајка студената почетком ове школске године, ово је резултат тадашњег обећања Града да ће помоћи студентима. Знате да су штрајковали они који су имали 48-60 ЕСПБ а нису нашли своје место на буџету. У ТТ су сви са 48 и више ЕСПБ остварили право на финансирање из буџета.

Него, нико није приметио да деле укупно 330 школарина а 135+65+135=335. :idea:

_________________
http://www.tehnikum.edu.rs


Врх
 Профил  
 
 Наслов поруке: Re: Stipendije i konkursi
ПорукаПослато: 03 Апр 2011, 13:35 
Није на вези
Бруцош на форуму

Придружен: 22 Јан 2010, 14:43
Поруке: 41
Ваш статус у Школи:: Студент II године
E to vec objasnjava ovu kratku listu visokih skola.
Sto se tice brojanja, ja sam prosle godine ucestvovao na gradskom konkursu za dodelu Interrail karata, gde su delili navodno 250 karata, a stvarno 235. Gradska uprava voli da zaokruzuje na manji ili veci broj, vec kako im se svidi! :)


Врх
 Профил  
 
 Наслов поруке: Re: Stipendije i konkursi
ПорукаПослато: 03 Апр 2011, 20:37 
Није на вези
Форумаш од поверења
Корисников грб

Придружен: 19 Јан 2010, 14:26
Поруке: 148
Место: Земун
Ваш статус у Школи:: Студент III године
Мени тренутно не треба никаква стипендија ни помоћ, материјално нисам угрожен, али...
Ми није јасно, зашто школа не третира мало боље студенте са јачим просеком?? Зашто наше најбоље студенте школа не ослободи плаћања школарине на специјалистичким струковним студијама? Зашто се најбољим студентима не омогућава пракса и какво такво усавршавање у фирмама на територији општине Земун?? Зашто нема сарадње са локалном самоуправом?? Зашто општина Земун даје стипендије само Пољопривредном факултету, где смо ту ми?? Ми смо изгледа у каналу, упали смо у канал дубине 5 метара и не можемо никако да изађемо.

У Земуну постоји гомила изузетно јаких компанија:

- Coca Cola HBC Serbia
- Ball Packaging Europe
- Galenika Klirit
- Galenika Magmasil
- Galenika A.D.
- Polimark
- Veterinarski zavod Zemun
- Institut za kukuruz Zemun Polje
- J.P. Beogradske Toplane
- ...

Зашто, зашто, зашто...............???????????????

_________________
Висока инжењерска школа струковних студија
ТЕХНИКУМ ТАУРУНУМ
http://www.tehnikum.edu.rs


Врх
 Профил  
 
 Наслов поруке: Re: Stipendije i konkursi
ПорукаПослато: 05 Апр 2011, 14:19 
Није на вези
Бруцош на форуму

Придружен: 22 Јан 2010, 14:43
Поруке: 41
Ваш статус у Школи:: Студент II године
Kancelarija za mlade grada Beograda poziva mlade nezaposlene da se prijave za besplatnu obuku za rad na računarima


Kancelarija za mlade grada Beograda u saradnji sa beogradskom filijalom Nacionalne službe za zapošljavanje po prvi put pokreće projekat “Škola računara” koji će se održati tokom maja i juna meseca u prostorijama Računarskog fakulteta. Projekat je namenjen svim mladim ljudima od 18 -30 godina starosti koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje – filijala Beograd, a rok za prijavu je 18. april 2011. godine.

Za više informacija, molimo vas da nas pozovete na telefon 011 715 7354 ili putem imejla: mladioffice@beograd.gov.rs.

Uputstvo za podnošenje prijava može se preuzeti sa vebsajta Kancelarije za mlade, sa linka: http://www.kancelarijazamlade.rs/besplatna_obuka/, u prostorijama Kancelarije u Beogradu, ulica Kraljice Marije 1/19, svakog radnog dana od 09:00 do 16:00, kao i na linku:http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1441022.


Врх
 Профил  
 
Приказ порука у последњих:  Поређај по  
Пошаљи нову тему Одговори на тему  [ 13 порука ]  Иди на страницу 1, 2  Следећа

Сва времена су у UTC + 1 сат


Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Нема регистрованих корисника и 2 госта


Не можете слати нове теме у овај форум
Не можете одговарати на теме у овом форуму
Не можете учитавати ваше поруке у овом форуму
Не можете брисати ваше поруке у овом форуму

Пронађи:
Скочи на:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Техникум Таурунум – Висока инжењерска школа струковних студија